Singles only

Singles Only

Wat voor single ben jij?
Misschien ben jij n van de twee miljoen singles in Nederland. De overeenkomst tussen jou en al die anderen is dat jullie geen partner hebben. Maar er blijken meer raakvlakken te zijn!

Welke relaties hebben kans van slagen? En ding is zeker: Opposites Attract!
Om meer te weten te komen over de beste combinaties klik je hier


Meer over singles bij: datetips - flirten & lichaamstaal - liefde & fantasie

En troost voor wie single is: je bent niet alleen!

Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek zijn er op dit moment zo'n twee miljoen eenpersoonshuishoudens - oftewel singles - in Nederland. En de groep groeit gestaag: in 2015 zijn dat er al drie miljoen. Het is niet meer erg om single te zijn. Sterker nog: wanneer je jong bent, is het bijna vanzelfsprekender om als vrijgezel door het leven te gaan en misschien af en toe eens een relatie te proberen. En dat is vaak geen probleem: wanneer je studeert kom je veel leeftijdsgenoten tegen, is het niet via je studie dan wel via een bijbaantje, vrienden of desnoods internet.

Maar ook al kom je ieder dag een paar potentile Prinsen op het witte Paard tegen, dat hoeft niet automatisch te betekenen dat je in de prijzen valt. Misschien ben je teleurgesteld door je vorige relatie. Of je hebt zulke hoge eisen dat er vrijwel niemand op deze wereld rondloopt die daaraan kan voldoen. Het kan natuurlijk ook dat je bewust kiest voor een zelfstandig leven als single. Iedere single is een verschillend persoon en de achterliggende reden om als vrijgezel door het leven te gaan, is ook voor iedereen anders. Toch durfden wij het aan - na grondige research - om de vrijgezellen jonge vrouwen onder te verdelen in drie categorien.

1. Wat ben ik toch een zelfstandige single
2. Met z'n tweeen is leuker single
3. Ik wil alleen de man van mijn dromen single

1. Wat ben ik toch een zelfstandige single
Dit is de single die iedere alleenstaande het diepste in haar hart wil zijn. Het alleen zijn bevalt haar uitstekend en ze heeft er geen enkele moeite mee om iedere dag thuis te komen in een leeg huis, waar niemand informeert naar haar dag. Toch leidt ze geen eenzaam leven. Ze heeft veel vrienden en vriendinnen met wie zij vaak afspreekt. In haar ntje een magnetronmaaltijd naar binnen schuiven terwijl ze naar Lucky Letters kijkt, is eerder een uitzondering dan regelmaat. Zij is niet verlegen en maakt makkelijk contact met anderen (vandaar die uitgebreide vriendenkring. Ook kan ze zonder veel moeite een leuke man aan de haak slaan. Kwellende levensvragen als `ben ik wel aantrekkelijk genoeg?' en 'vind ik it iemand die mij leuk vindt?' zijn voor haar onbekend. Mocht ze een keer behoefte hebben aan een spannend avontuurtje of een nacht seks, dan kan ze vanavond nog een jongen versieren naast wie ze morgenvroeg wakker wordt. Maar vaak is de aandacht van jongens alleen al genoeg om gesterkt naar huis te fietsen. De oh-wat-ben-ik-zelfstandig single heeft waarschijnlijk een paar wat serieuzere en langere relaties gehad, maar omdat ze haar vriendjes nogal saai vond, heeft ze het uitgemaakt. Liever alleen leven dan dat iemand haar vrijheid in de weg staat. Als zij drie weken met een vriendin door Tibet gaat trekken, dan wil ze niet het gezeur van een vriendje dat klaagt over te weinig aandacht. Het mag duidelijk zijn: zij neemt het heft zelf in handen. Haar bestaan als single is een bewuste keuze. En heeft ze er genoeg van, dan heeft ze vast zo iemand gevonden.

2. Met z'n tweeen is leuker single
De tweede categorie is eigenlijk het tegenovergestelde van de eerste single. De-met-zijn-tween-is-leuker-single vindt het leven alleen niet leuk. Ze komt het beste uit de verf als ze een vaste relatie heeft. Het leven alleen vindt ze prima, maar het leven zou toch nt iets leuker zijn samen met iemand anders. Ze verlangt naar lange strandwandelingen met een geliefde en ze zou niets liever doen dan met haar vriendin (die - heel - irritant wel een vriend heeft) een doubledate af te spreken. Om het anders te zeggen: een vaste relatie geeft haar zekerheid. Ze vindt het belangrijk dat er iemand is die haar onvoorwaardelijk steunt. Deze single zie je steeds meer verpieteren naarmate ze langer alleen is. Ze probeert te genieten van haar vrijheid en zoveel mogelijk te ondernemen. Naar het caf, uit eten, een sportclub... maar wat ze ook doet, altijd is er die zoekende blik naar een mogelijke partner. En als er dan eindelijk eens een leuke jongen tegen de bar geleund staat, dan durft ze niet op hem af te stappen. Want helaas voelt ze zich een tikje onzeker over zichzelf. Wanneer ze dan toch een keer met een leuke jongen aan de praat raakt, is het risico groot dat hij toch een beetje wordt afgeschrikt door haar iets te serieuze benadering. Is er nog iets positiefs te melden? Ja! Ze zal niet lang single zijn en snel haar liefde vinden. De jongen op wie ze verliefd wordt, mag zich gelukkig prijzen want hij krijgt een vriendin die onvoorwaardelijk trouw is en veel moeite zal doen voor haar relatie.

3. Ik wil alleen de man van mijn dromen single
Deze single heeft een behoorlijk nauwkeurig beeld van haar grote liefde. Dat is mooi, zou je zeggen. Maar helaas maakt deze single het zichzelf erg moeilijk met haar vastomlijnde ideaalbeeld. Vind maar eens een man met het gevoel voor humor van Hans Teeuwen, het modegevoel van Jean Paul Gaultier, het lichaam van David Beckham en de psychologische kwaliteiten van Jeroen Pauw. Precies, die vind je dus niet, ook al geven tijdschriften, televisieprogramma's en films misschien het beeld dat achter ieder stoer, mannelijk uiterlijk een emotioneel en gevoelig persoon schuilt. En dus is deze derde categorie single lang en eindeloos op zoek naar een goede partner. Reden dat ze zo kritisch is, heeft vaak te maken met vorige vriendjes. Ze heeft zich al een paar keer onvoorwaardelijk in een relatie gestort waarvan ze dacht haar grote liefde te hebben gevonden. Helaas werd die droom verstoord en bleek hij minder fantastisch te zijn dan zij van tevoren dacht. Door deze pijnlijke ervaringen is ze een tikje cynisch geworden. Begrijpelijk: als die vorige relaties waarvan ze zulke hoge verwachtingen had, op de klippen zijn gelopen, hoe kan het dan ooit iets worden met iemand anders? Daarbij wil ze niet nog een keer onderuit gaan en gekwetst worden, daarom houdt ze jongens van zich weg door hen aan de hand van een meterslange checklist te beoordelen. Ondertussen verlangt ze ernstig naar een nieuwe liefde. Maar dan wel n die ongeschonden door de ballotagecommissie komt. Ze probeert het af en toe met een jongen, maar wanneer hij dan bij de derde afspraak vertelt dat hij als hobby munten verzamelt, dan is het alsnog afgelopen. Dus zoekt zij verder, want de hoop dat er ergens op deze wereld een jongen rondloopt die wel aan haar eisen voldoet, heeft ze - optimistisch als zij is - niet opgegeven.

Bron: One

En ding is zeker: Opposites Attract!

Uit onderzoek is gebleken dat zowel extroverte en introverte types als gever en ontvanger zich gewoonlijk tot elkaar aangetrokken voelen. Iemand die 'anders' is dan jij, is over het algemeen veel spannender om een relatie mee te beginnen! Het zijn niet alleen de verschillen die zo'n relatie interessant maken. Ook het gevoel dat de ander jou completer maakt door eigen- schappen te bieden die je zelf niet hebt, speelt hierbij een rol. Hoewel wij ons in hoge mate aangetrokken voelen tot het 'tegenovergestelde type', is de 'mindere kant' hiervan dat er regelmatig sprake kan zijn van communicatie-problemen. Natuurlijk zijn die er om te overwinnen! Het zal de relatie in ieder geval een beetje levendig houden. Je zou kunnen zeggen dat wij ons onderbewust aangetrokken voelen tot de 'tegenovergestelde persoonlijkheid' omdat het er voor zorgt dat we er ons uiteindelijk een completer persoon door voelen.

Hoe aantrekkelijk bovenstaande combinaties ook zijn, we voelen ons nog het meest aangetrokken tot iemand die dezelfde focus (ideen, doelen en blikveld) heeft in het leven. Stellen die dezelfde 'dominante' trekken hebben in hun persoonlijkheid, genieten vaak de langste en gelukkigste relaties. Personen met bijvoorbeeld de dominante functies introvert en gevoelig (ISTJ of ISFJ) voelen zich gewoonlijk aangetrokken tot partners met de dominante functies extrovert en gevoelig (ESTP en ESFP). Daarnaast kunnen we vaststellen dat in de regel 'gevoelige types' (Sensitive) zich bij elkaar thuis voelen. Ditzelfde geldt ook voor de intutieve (Intuitive) persoonlijkheden. Hoewel alle mogelijke combinaties van de types uiteindelijk kunnen leiden tot een uitgebalanceerde relatie, blijkt toch dat de meeste mensen het beste communiceren met een 'gelijksoortige' partner. Simpel gezegd dat je gewoon op dezelfde golflengte zit!

Wil je precies weten welke types bij op relatiegebied bij elkaar passen?
Kijk dan bij karakter & type

Terug naar boven
www.get2gether.nl