Singles Liefde & Fantasie

Fantaseren mag maar...
Love secrets


Meer over singles bij: datetips - flirten & lichaamstaal - singles only


Fantaseren mag, maar...

Fantaseren over...

We fantaseren allemaal wel eens over de volmaakte liefde. Man ontmoet vrouw, beiden worden verliefd en hebben het gevoel elkaar al jaren te kennen. Na een tijdje wordt het verliefd-zijn ook liefde: ze begrijpen elkaar met een blik, ze voelen hetzelfde in even intense en omvattende mate. Ze hebben ook genoeg aan elkaar: een partner is immers vriend, minnaar en familie in ťťn. De liefde is ook eeuwig-durend en niets of niemand kan deze droom verstoren.
Zo gesteld klinkt het als een goedkope stationsroman die weinig van doen heeft met de heel wat minder roze realiteit. Maar waarom hebben we dan wel allemaal de neiging deze fantasie als maatstaf voor onze relatie te gebruiken?

Fantaseren is natuurlijk leuk, want wie droomt er niet van liefde met de grote 'L'? Fantasie is echter meer...
Zo helpt ze bij het tot stand komen van een nieuwe relatie. Bepaalde wensen en verwachtingen projecteer je op die ene ware waardoor je zijn of haar gebreken en mankementen minder ziet. Het zorgt ervoor dat je rotsvast gelooft in de slaagkansen van deze relatie, waardoor je ook meer investeert en je echt engageert. Dit is fantasie die het leven kleurt, die je stimuleert en het beste in jou naar boven haalt.

Fantaseren heeft natuurlijk ook een keerzijde. Jouw relationele verwachtingen en wensdromen kunnen zo hooggegrepen zijn, dat er echt wel sprake is van een prins op een wit paard of een prinses op een erwt. Dat soort van 'veeleisendheid' wordt door media en maatschappij eerder aangewakkerd dan in perspectief geplaatst. Modellen met tandpastaglimlach en een leven vol afwisseling, romantiek en opportuniteiten, die zijn de maatstaf. Bij hen komt liefde vanzelf, is de seks super, loopt alles op rolletjes. Met zulke verwachtingen is elke relatie gedoemd tot mislukken, ben je al 'moe' en 'overspannen' voor je van start gaat. Dit is fantasie die je moedeloos maakt, je heel erg onvolmaakt en onvoldaan doet voelen.

Conclusie: probeer voor jezelf te ontdekken wat jouw verwachtingen en dromen zijn, met wie jij tevreden en af en toe gelukkig door het leven kan gaan. Laat je niets dicteren of opdringen en bedenk dat perfectie niet van deze wereld is. Het zijn waarheden als een koe, maar er mag gerust nog eens de nadruk op gelegd worden. Dus: ook al heeft hij een buikje of zitten haar billen niet meer zo strak, als de balans in jullie relatie op positief staat, heb je meer om te koesteren dan om te verwensen. Met een beetje fantasie komen jullie er wel...Love Secrets

Bedgeheimen Wat vertel je wel en niet aan je nieuwe liefde?

Wel vertellen
 • Als je er over denkt om de relatie te beŽindigen of als je vindt dat het niet goed tussen jullie gaat: je mond houden over zaken die de relatie aangaan is niet handig. Veranderen je gevoelens ten opzichte van hem of haar dan is het wel zo eerlijk om hem of haar, daarover in te lichten. Vooral als het verregaande consequenties heeft.
 • SOA's: Als je (ooit) een seksueel overdraagbare aandoening hebt (gehad), vertel het dan eerlijk. Het is misschien niet zo romantisch maar het getuigt wel van verantwoordelijkheidsgevoel om andermans gezondheid niet op het spel te willen zetten.
 • Als je een ziekte hebt: Okť, je zult niet meteen tijdens een eerste date eruit flappen dat je bijvoorbeeld dyslectisch bent, of dat je depressief bent geweest. Maar als jullie band wat hechter is geworden, je op je gemak voelt en het idee hebt dat jullie samenblijven, dan is het wel van belang te vertellen dat je ziek bent of een handicap hebt. Dat zou jij toch ook willen weten?
 • Waar je heen gaat: Open en eerlijk zijn over waar je uithangt moet je niet verwarren met permissie vragen om zonder de ander uit te gaan. Maar een indicatie geven van de plaats en tijd waar je bent en wanneer je terug bent is normale informatie. En als je elkaar vertrouwt, dan zal dit geen enkel probleem zijn.

  Niet vertellen
 • Over al je veroveringen: Een lange lijst van ex-lovers betekent niet direct dat je relaties niet serieus neemt. Het betekent alleen dat je misschien meer ervaren bent dan de gemiddelde persoon van jouw leeftijd. Daar is niets mis mee. Maar of je nieuwe liefde dit ook zo zal zien? Bij twijfel: omzeil het onderwerp gewoon een beetje. Hou het aantal exen vaag of treed in ieder geval niet in details. Deze historische informatie zegt niets over jullie relatie en zal de ander in het slechtste scenario alleen maar stress bezorgen.
 • Je badkamerrituelen: Wanneer je je teennagels knipt, of dat jij de haartjes op je bovenlip bleekt, dat zijn allemaal zaken die de ander niet zoveel interesseren en hem of haar eigenlijk ook niet aangaan. Sterker nog: het ontneemt de ander de kans om lekker te fantaseren.
 • Seksuele fantasieŽn: Soms is het vreselijk spannend om elkaar al je seksgeheimpjes uit de doeken te doen. Maar zeker als er al strubbelingen zijn in je relatie, dan kan het vertellen van seksuele fantasieŽn meer kapot maken dan je lief is. De ander kan hier bijvoorbeeld ontzettend onzeker van worden. Dit is een kwestie van aanvoelen. Je weet vaak zelf het beste hoe ver je kunt gaan.

  Terug naar boven
  www.get2gether.nl